bergen
(Alleenstaand) moederschap,  Persoonlijk,  Reizen

Voor het eerst…..

Voor het eerst…..

 

  • Voor het eerst heb ik 11 hele dagen alleen voor mezelf…  Voor een vakantie naar Zwitserland met Crazy Camp.
  • Voor het eerst een “georganiseerde” reis voor mezelf en niet op de bonnefooi vertrekken naar India of Panama of liftend door Zuid-Europa gaan.
  • Voor het eerst zo een lange tijd zonder Kaia
  • Voor het eerst naar de Zwitserse Alpen

Een hele boel eerste keren. Soms vraag ik me af hoe ik het voor elkaar krijg om dingen zo andersom te doen dan de meeste mensen. Wie gaat er nou eerst in haar eentje drie maanden naar India, zonder ooit fatsoenlijk geoefend te hebben met alleen reizen in een makkelijk Europees land? Juist ja, Jessica. Haha. Ik krijg dat voor elkaar! :p

9 maanden

En ik vind het spannend! Niet vanwege de bergen, de reis of de tot nu toe nog onbekende mensen die ik ga leren kennen, maar vanwege het feit dat ik zo lang alleen ga zijn zonder mijn dochter. Geloof me, ik heb er veel zin in en ben er aan toe, maar we zijn de afgelopen 9 maanden zo dichtbij elkaar geweest. 9 maanden waarin we vooral elkaar hadden. 9 maanden waarin ik keihard heb geknokt mijn hoofd en haar hele lichaam boven water te houden. 9 maanden waarin ik alles op alles heb gezet om mijn huis te behouden, een urgentie voor elkaar te boksen, mijn dochter een goede jeugd te geven, en op een miraculeuze wijze mijn 3e jaar HBO af te ronden. Ik vind het eng om daar straks alleen te zijn, terwijl ik weet dat dit me zoveel goed gaat doen! De afgelopen dagen komen er steeds meer gevoelens los. Rouwprocessen die door elkaar heen lopen. Maar ik ben blij dat het gebeurd. Beweging is goed! Ik ontdooi langzaam uit de overlevings-stand. Ik heb vandaag eindelijk mijn eerste EMDR gesprek gehad om de trauma’s van afgelopen 1,5 jaar te verwerken. Ja er zit eindelijk beweging in mijn situatie.

Bergen

Mijn hele leven ben ik al gek op de bergen. Er is iets aan bergen, ze kalmeren me. Ze zijn groots en wijs en rustgevend. Ze zijn stabiel en brengen je naar grote hoogtes. Een tocht over bergen is als een metafoor voor het leven. Ik heb een aantal jaar geleden een twee weekse bergtocht gelopen in Portugal met een 17 jarige meid waarin ik de rol van sociotherapeut had. Deze tocht was helend voor beiden. Het was zwaar, met 15 kilo op ons rug, in de hete Portugese zon. Vele “ups and downs”. Letterlijk en figuurlijk. Het heeft me zoveel gegeven. Het gaf haar zoveel. Bergen leren ons dat het leven niet alleen over rozen gaat. Bergen leren ons nederig te zijn, maar ook wat het voelt “on top of the world” te zijn. Ik heb al jaren de droom om naar de Alpen te gaan en zondag zal ik ze voor het eerst zien. 🙂

Een reisverslag volgt nog!

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.