zelfliefde
Inspiratie

Leven in vrijheid: Thuiskomen bij jezelf

Ik heb een hoop meegemaakt de laatste jaren, ik kan wel zeggen: de laatste 25 jaar! Deze dingen, leken niet allemaal leuk, vaak voelde het alsof er me van alles overkwam. Soms toevallig en soms meesterlijk gedirigeerd door mijn ziel. Uiteindelijk is het het allemaal waard geweest. (Lekker cliché hé?!) Ik wilde het niet altijd zien, maar toch is het zo. Het afgelopen jaar ben ik in een sneltrein gestapt wat betreft mijn persoonlijke ontwikkeling en heb ik grote sprongen vooruit gemaakt. Perfect ben ik zeker niet, en daar streef ik niet (meer) naar, maar het grootste cadeau wat ik heb mogen ontvangen is het gevoel van thuiskomen bij mezelf. Mijn eigen processen kunnen dragen. Dingen soms laten, omdat het mijn energie niet waard is er teveel tijd in te stoppen. Emoties doorvoelen en mezelf steeds beter leren kennen. Grenzen stellen (eindelijk!!) en loslaten wat niet meer paste. Dat loslaten ging overigens helemaal vanzelf… In sommige gevallen is het gewoon keihard uit mijn handen geramd. Dat werkt ook, zeker bij een vastbijter zoals ik. Vanavond is de eerste volle maan van het nieuwe jaar en ik mag zeker en trots zeggen, dat ik eindelijk thuis ben gekomen bij mezelf. In mijn nieuwe huis, met mijn dochter en vooral, bij mezelf.

Processen zijn er altijd

Ik heb zeker nog genoeg processen te doorleven en vragen die onbeantwoord zijn, maar het is allemaal vanuit een zekere basis. De basis die ik eindelijk in mezelf heb mogen vinden. Vanuit deze basis, zijn de processen minder urgent. Is er meer vertrouwen en heb ik overzicht. Ben ik dan nu altijd zen? Nee, haha dat zeker niet. Maar het kost me nu veel minder tijd om terug bij mezelf te komen. Om te landen in het hier en nu, om bij te sturen, om overzicht te creëren. Processen zijn er altijd, en dat is maar goed ook, want ik hou van groei en ik hou van leren. Maar de heftige noodzaak is er af. Het is rustiger en liefdevoller. Als dit de uitkomst is van de heftigheid van het vorige jaar, is het een prijs die ik graag betaald heb. En vanuit deze gedachte kan ik zien hoe alles er toe heeft bijgedragen aan de persoon die ik nu ben.

<3

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.