solo ouder
(Alleenstaand) moederschap

Powermensen

Alleenstaande moeder, hoe vaker ik het zeg, hoe kutter ik het woord vind klinken. Zoals ik in mijn vorige post al zei: sta ik niet alleen, ook al voel ik me soms wel alleen. Ik voel me voornamelijk zelfstandig, maar soms ook afhankelijk (zonder oppas of mijn ouders kan ik echt nooit weg). Want ik kan het niet alleen, ook al ben ik de spin in het web die alles regelt. Ik las op een Amerikaanse website over het begrip “SOLO MOM” Ik vond het wel een goede, dus die houd ik er in! Of je nu bewust alleen een kind opvoed of noodgedwongen, het begrip SOLO moeder klinkt een stuk meer “empowering” dan alleenstaande moeder. Want sterk dat zijn we!

Powermensen

Ik heb de laatste weken/maanden een aantal solo moeders en ik kan niet anders zeggen dat het stuk voor stuk powermensen zijn. AAAH!! ik moet van het hele alleenstaande/solo moeder woord af. Ik heb namelijk een man ontmoet die alleen een kind heeft opgevoed en hij heeft me doen laten inzien dat er een hele groep solo vaders zijn die gewoon buiten de boot vallen! Ze worden niet eens genoemd. Ik wil inclusief zijn dus laten we het dan maar over solo ouders hebben! Of gewoon over powermensen. Want je kan niet anders dan een powermens zijn als solo ouder. Of je nu fulltime voor je kind zorgt, of er naast werkt, studeert of wat dan ook, je bent EEN POWERMENS!!

Bij deze ga ik mijn blog aanpassen en het woord moeder vervangen voor ouder. Met respect en een knipoog naar iemand die wel weet wie het is. šŸ˜‰

Huilen

Maar even alle gekheid op een stokje… Iemand vroeg me hoe ik het deed en ik antwoordde: Ik huil elke dag. En het is wel waar. Hoe sterk ik ook ben, ik ben ook kwetsbaar en ben op zoek naar meer steun. Mijn vakantie was geweldig, maar hier is het nog steeds zwaar. Ik heb twee heerlijke dagen met mijn dochter gehad, maar ik heb ook veel gehuild. Voornamelijk wanneer zij op bed ligt, maar ook wel eens waar zij bij is (mama is ook een mens). Maar er zit ook kracht in je kwetsbaarheid tonen, dat vergeten we alleen te vaak. Ik ga de komende weken meer hulp vragen, meer connecten met anderen, want als ik iets meeneem vanuit mijn vakantie in Zwitserland, is dat ik meer mensen om me heen nodig heb en meer hulp. Dus wees sterk in je kwetsbaarheid en kwetsbaar in je kracht. Want als je alleen het ene laat zien, kan het zijn dat mensen denken dat je ze niet nodig hebt… Dat is wat ik heb geleerd de afgelopen maanden. Ik ga lekker vroeg naar bed, want ik ben doodop.

Voor alle solo ouders: STAY STRONG AND STAY CONNECTED

EĆ©n reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.