topkunstgras.nl
Inspiratie

Kunstgras op mijn balkon: voor een zomers gevoel.

Ik leef al jaren in een appartement met mijn dochter. We zijn allebei stadsmensen, maar houden zeker óók van de natuur. Toegegeven, Ik mis het soms wel eens om een tuin te hebben als ik naar bevriende ouders kijk. Maar na uitvoerig nadenken over de hoeveelheid tijd dat je kwijt bent met het onderhoud van een tuin, kom ik toch tot de conclusie dat het appartement beter bij ons past.

Ik heb al moeite met de planten in mijn woonkamer, laat staan een hele tuin te moeten verzorgen!

Pimp je balkon

Gelukkig heb ik wel een balkon waar ik kan genieten van het buiten zijn. Maar ik merkte dat ik er weinig gebruik van maakte, omdat ik hem totaal niet had ingericht. Er stonden twee oude klapstoelen en dat was het wel, wat natuurlijk niet echt uitnodigde tot gebruik.

Ik kan mezelf ook niet echt een stylist noemen ofzo, maar ik wil wel graag een gezellig huis voor mij en mijn dochter creëren. Dus besloot ik tijdens de lockdown om ons balkon eens goed onder handen te nemen. Ik had daarbij een mediterraanse look voor ogen, met veel planten en aarde tinten om een warme sfeer te creëren.

Ik begon met het aanschaffen van een aantal plantenbakken en leuke plantjes. Ook durfde ik het aan om zaadjes te kopen en bloemen te zaaien in de gekochte bakken. “Als je het dan doet, doe het dan goed!”, dacht ik bij mezelf. Zo leerde ik mijn dochter ook hoe plantjes uit zaadjes komen en hoe je ze moet verzorgen.

Mijn balkon zag er al een stuk beter uit. Een paar leuke kussens voor de klapstoelen en een rieten mat voor de tralies, zorgden voor een gezellige look en feel. Maar toch miste er nog iets…

Zacht kunstgras voor je voeten

Ik bedacht me dat wij nooit met schoenen in huis liepen, en dus ook vaak met sokken of blote voeten op het balkon staan. Mijn balkon is van beton gemaakt en dit geeft een ontzettend kil gevoel aan je voeten. Ook stond het niet heel erg gezellig.

“Wat zou een goede optie voor ons zijn?”.  Ik bekeek een aantal websites met stijl-ideeën en zag een vrouw die haar balkon met kunstgras had bekleed. Dit zag er zo ontzettend leuk uit! Het gaf een heel warme sfeer en tegelijkertijd leek het net alsof je in een mini-tuintje stond. Ik besloot dat dit de oplossing voor ons was en kocht direct een aantal vierkante meters via Topkunstgras.nl

Het fijne aan kunstgras is dat je er geen onderhoud aan hebt en dat is een belangrijke voorwaarde voor mij, aangezien ik geen zin heb veel tijd in mijn balkon te steken. Uiteindelijk was het resultaat super. Mijn balkon vol met plantjes, kunstgras en mooie rode en aardetinten om het warme mediterraanse gevoel af te maken.

Zo zijn wij de lockdown doorgekomen en we zijn zelfs begonnen met het verbouwen van een aantal kruiden en groenten. Wie had dat gedacht? Ik weet in ieder geval dat ik met dit balkon het zomergevoel vast kan houden, zelfs in deze rare tijden.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.