durf te dromen
Inspiratie

Ik wil het allemaal!

Waarom is dit zo fucking moeilijk? Waarom moet ik maar met minder genoegen nemen, zoals men zegt? Ik wil alles! Ik wil mijn eigen dromen waarmaken. Ik wil 100% mezelf zijn. Ik wil een goede moeder zijn voor Kaia, ik wil daarnaast liefde, vriendschap en inspirerend werk. Nee ik wil niet genoegen met minder nemen, dat deed ik voor het moederschap niet en ik weiger het nu te doen. Waarom moeten wij vrouwen maar met minder genoegen nemen? Waarom mogen we niet achter onze dromen en verlangens aangaan? Ik wil geen genoegen nemen met een vent die niks uit zichzelf doet. Vanuit het motto: “oh zo zijn mannen nou eenmaal”. Wat een bullshit. Mannen zijn alleen maar zo omdat wij ze de kans geven zo te zijn en dat begint al bij de opvoeding.

This shit is hard!

Hoe vaak hoor ik van andere moeders dat de man vrijwel niks uit zichzelf doet? Hoe vaak hoor ik dat ze genoegen nemen met minder, want anders zijn ze alleen. Ze zijn bang om het alleen te doen. En ik snap het hoor, want This shit is hard! Maar echt… Waarom met minder genoegen nemen? Waarom verdienen wij niet het allerbeste, net zoals onze dochters en zonen?

Waarom niet met open hart leven? En het risico nemen teleurgesteld worden terwijl we onze dromen achterna gaan? Het risico in de steek gelaten te worden, omdat wij voor onszelf opkomen?

Wat willen we onze dochters laten zien dan? En onze zonen?

Durf te dromen

Echt.. soms zit ik te janken omdat ik niet weet hoe ik het moet doen. Voor mijn dromen gaan terwijl ik ook het huishouden in mijn eentje moet runnen. Mijn dochter moet opvoeden. Mijn financien op orde hebben en al het andere wat er bij komt kijken. Maar zonder mijn passies en mijn dromen, gaat het helemaal nergens over. Nee ik weiger met minder genoegen te nemen en ik hoop dat mijn dochter dat ook niet doet.

Niet dat we allemaal rocksterren of beroemd o.i.d. hoeven te zijn. Daar gaat het niet om. Maar in relaties gaat het om gelijkheid en evenveel doen, evenveel geven, evenveel dragen. En in het leven gaat het om te durven doen wat jou het meeste inspireert.

<3

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.