The Living Village
Reizen

Festivallen met je dochter

Afgelopen weekend ben ik voor het eerst naar een festival geweest met mijn dochter. Een écht festival, met meerdere dagen kamperen. Aangezien ik vroeg ook regelmatig naar festivals ging, wilde ik dit ook wel eens uitproberen met mijn dochter. Ik had van diverse mensen gehoord dat The Living Village festival een kind-vriendelijk festival was, dus ik besloot de proef op de som te nemen. The Living Village is een festival voor jong en oud. Ze hebben duidelijk veel aandacht besteedt aan kinderen, want er was genoeg te doen voor de kids van alle leeftijden. Zo werd er er workshops georganiseerd, kon er geknutseld worden, gespeeld in de speeltuin met glijbanen en schommels, waren er muziek-optredens en nog veel meer.

Voorbereiding

“Een goede voorbereiding is het halve werk”, wordt er wel gezegd. Ik vond het best wel spannend om naar het fesitival te gaan met Kaia. :”Zou ze het wel leuk vinden?” “Hoe krijg ik alles in godsnaam mee zonder auto?” “Wat neem je eigenlijk allemaal mee met een kind erbij?”. Vroeger was het voor mij makkelijk: je pleurt een zooitje kleding in een backpack, regelt een tent, matje en slaapzak, doet wat make-up in een tasje, wat toiletspullen erbij en klaar is Kees. In mijn hoofd was het met mijn dochter erbij een stuk moeilijker, maar gelukkig viel het allemaal ontzettend mee. Ik heb geen auto dus ik moest wel wat jongleren om mijn spullen daar te krijgen, maar “with a little help of my friends” kwamen we daar. Ik had namelijk de ene vriend mijn slaapspullen mee laten nemen en met de andere vriend reed ik mee met Kaia en onze overige spullen. Zo had ik uiteindelijk genoeg spullen mee om het een comfortabel festival te maken voor ons beiden.

Kamperen

Het was voornamelijk spannend of mijn dochter het kamperen wel leuk zou vinden, maar ze heeft heerlijk geslapen in het tentje. We hadden met zijn tweeën een koepeltentje van drie personen en we hadden genoeg ruimte. Backpack erin, matjes erin, wij erin en lekker knus met zijn tweeën in een tentje. Het leukste van samen slapen met je kind is het wakker worden. Want wat is er nou leuker dan wakker worden naast een blije peuter? Elke ochtend keek ik recht in haar lachende gezicht en dat is een goed begin van de dag! Ik ging elke middag met haar mee naar bed en ‘savonds ging ik er ook vroeg in. Anders ging ze lopen spoken en ik vond het eigenlijk wel fijn om rustig aan te doen. Zo’n festival met een kleine kost al energie genoeg.

Door andere ogen

Je gaat de wereld echt door andere ogen bekijken als je met je kind op een festival loopt. Sowieso duurde het al een uur om een paar honderd meter te lopen, want alles moest bekeken, betast, aan geroken en op geklommen worden. Het was voor Kaia eigenlijk 1 gigantische speeltuin. En dat was ontzettend cool om te zien. Ik ben daardoor ook heel anders tegen het festival aan gaan kijken. Ik genoot meer van de kleine dingen. En dan te bedenken dat ik vroeger altijd zo keihard mogelijk wilde feesten. Wat heb ik daar eigenlijk veel mee gemist. Dan zie ik toch weer in dat als je langzamer leeft, je eigenlijk meer meekrijgt.  Toch mooi hoeveel je leert van je kind wat dat betreft.

Voor herhaling vatbaar

Al met al vond ik de ervaring zeer geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar. Toch waren er echt wel een aantal irritatie-momenten, dat kan haast niet anders met een peuter. Zo zaten we op de laatste avond bij een eettentje en kreeg Kaia een woedeaanval. Ze ging kei maar dan ook keihard gillen als een sirene naast allemaal brakke mensen. De mensen konden het niet waarderen, ik ben geloof ik immuun geworden voor haar geschreeuw. Of misschien had ik doordat we op een festival waren, meer geduld. Wie zal het zeggen? Ik weet wel zeker dat ik ga sparen voor een leuke opvouwbare bolderkar voor volgend jaar. Ik heb vrij veel met Kaia rondgezeuld en daar heb ik nog last van mijn knieën van.  Betere slaapmatjes zijn ook geen overbodige luxe, zodat ik volgend jaar beter slaap (mijne was lek). Ik raad iedereen die van festivals houdt en twijfelt of het te doen is met een kind aan om het te doen. Je hebt zoveel lol samen en het is echt een leuke ouder-kind activiteit. Kijk wel of het festival kindvriendelijk is en vergeet de gehoorbescherming niet! 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.