autilady
Inspiratie,  Persoonlijk

Autilady

Ik heb afgelopen donderdag mijn diagnose (eindelijk) gekregen. Na een paar maanden in spanning zitten en een hele hoop frustratie is er autisme uitgekomen. Conclusie: Ik heb geen ADHD en geen borderline. HOEDAN????? Ik ben blijkbaar jaren behandeld voor dingen die ik niet had/heb. Weet je hoe super gefrustreerd ik ben? Ik ben ook in de war. Als puber dacht ik namelijk niet dat ik borderline had, sterker nog, toen het geopperd werd was ik boos weggerend (nadat ik de desbetreffende psycholoog vakkundig had uitgescholden inclusief deur had dichtgesmeten). Maar door de jaren heen en dan met name de laatste jaren was ik toch gaan twijfelen. Heb jarenlang met hypnotherapeut aan jeugdtrauma’s gewerkt, maar het werd er allemaal niet beter op. Nu zie ik in waarom. Ja ik heb jeugdtrauma’s maar volgens mij was het toch allemaal niet ZO erg. En daarnaast, zijn er toch ook een hoop dingen gesuggereerd via de hypnose, die achteraf dus ook wel mee bleken te vallen. Dit is eigenlijk nog het ergste (met alle respect naar mijn ex-hypnotherapeut), want het heeft toch ook een hoop leed binnen mijn gezin van herkomst veroorzaakt. Ik ben namelijk behoorlijk lijnrecht tegenover ze te komen staan, omdat ik autistisch als ik was, alle trauma’s om hun oren heb gesmeten. En daar heb ik wel spijt van. Ik wist alleen niet beter, maar als ik het had geweten, dan had ik het niet zo gedaan.

Op zijn plek

Verder valt heel veel op zijn plek. Mijn hoofd gaat razendsnel mijn hele leven langs Alsof mijn hele levensfilm voor mijn geestesoog aan me voorbij gaat, maar dan in een nieuw licht: Autisme.

Oh, dus hierin ben ik autistisch en daarin ook en daar toen ook en ja… Best wel meer dan ik dacht eigenlijk. En ja… Heb ik dat allemaal gecamoufleerd? En ja.. ik wist al heel jong dat ik anders was, maar ik heb nooit gedacht aan autisme! Ik heb zelfs gewerkt met kinderen/jongeren met autisme en ik was daar heel goed in, ik begreep ze echt. Haha en er ging geen bel rinkelen Jessica? Hoe dan????

Ik dacht dat ik gewoon heel empathisch was :p (ben ik ook)

En al het leed dat voorkomen had kunnen worden… Tsja, laten we daar maar niet over beginnen want daar word ik depressief van.

Maar goed, word vervolgd. Ik ga naar bed. In het kader van ontprikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.